O masa cu pastrav

de Rocsi in Pastrav, 12 Ian 2011 | 7544 vizualizari

 

In fiecare an ,de ziua mamei,facem pastrav..este un peste care ei ii place foarte mult si se mananca cu multa placere de toata lumea...

 

INGREDIENTE

  • 4 pastravi proaspeti
  • ulei
  • sare
  • malai
  • pentru mujdei:
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • ulei
  • 1 lingurita maioneza de post(pentru ca era post in decembrie)
  • pentru mamaliga:
  • malai
  • apa
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA O masa cu pastrav:

Pastravii se curata,se spala si se sareaza. Se dau la frigider cam o ora,sa isi traga ei sarea. Se ia o tigaie,se pune niste ulei la incins. Pastravii se tavalesc prin malai si se pun la prajit. Se prajesc la foc potrivit, pe ambele parti, pana sunt bine patrunsi. Se scot pe un platou ,pe care asezam mai intai niste servetele de bucatarie.

Pregatim mamaliga:

Punem niste apa la fiert intr-un ceaunel cu un strop de sare si 2 linguri faina de malai. Cand incepe sa fiarba,punem malai in ploaie,invartim continuu pana avem mamaliga gata.

Mujdeiul:

Usturoiul se curata si se piseaza. Se freaca cu putina sare si ulei,pana obtinem o pasta. La urma adaugam si lingurita de maioneza .

Asezam toate la masa,langa o bere si va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "O masa cu pastrav" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saramura de pastrav